+31 (0)6 158 688 40 info@debbehoeve.nl
Selecteer een pagina

Over De debbehoeve

Vijfsterren dressuur- en handelsstal De Debbehoeve is gelegen in het Noord-Hollandse Warmenhuizen, vlakbij Amsterdam en Schiphol. De Debbehoeve biedt altijd een selectie kwalitatief hoogwaardige KWPN-dressuurpaarden.

De Debbehoeve: een familiebedrijf

De Debbehoeve wordt gerund door broer en zus Gerard en Stefanie Koks. Gerard houdt zich voornamelijk bezig met de fokkerij en Stefanie ontfermt zich over de sportpaarden. De Debbehoeve bestaat in 2020 tien jaar en is voortgevloeid uit de gezamenlijke paardenpassie van de familie Koks. Paardenwelzijn staat bij De Debbehoeve voorop. Het fokdoel is een fijn, gezond sportpaard met een goede beweging en een meewerkend karakter.

De locatie in Warmenhuizen, de plaats waar de familie Koks altijd gewoond heeft, kwam te koop. Gerard: “Die kans grepen we met beide handen aan. We zijn gestart als pensionstal en hebben na een aantal jaar de focus verlegd naar het fokken, het opleiden en verkopen van sportpaarden.”

de dekbehoeve Kwpn sport horse dressage for sale
de dekbehoeve Kwpn sport horse dressage for sale

Fokkerij, opfok, opleiding en verkoop

Bij De Debbehoeve worden elk jaar tussen de tien en vijftien veulens gefokt. De locatie bij Gerard thuis is de trainingsstal, hier staan alle sportpaarden die in training staan. Aangrenzend is de fokkerijstal. Dit is een aparte faciliteit zodat de fokpaarden en sportstal gescheiden kunnen blijven.

 

Twee kilometer verderop bij Stefanie thuis is de grote opfokstal met loopstallen. ‘s Winters komen de jonge paarden elke dag buiten in paddocks en ‘s zomers gaan ze dag en nacht lekker op onze eigen wei. In onze opfok lopen veelal zelfgefokte paarden. We kopen elk jaar twee á drie veulens via bijvoorbeeld veilingen die qua bloedvoering iets toevoegen aan ons eigen fokprogramma.

Wat onze klanten zeggen

Ik zou Stefanie Koks van harte aanbevelen bij het zoeken naar je volgende paard. Ik zag Giovanni op een video en dacht dat al hij mijn droompaard was. Ik ben naar De Debbehoeve gereisd op basis van de video. Hij was alles waar ik op hoopte en meer! Na de aankoop is ze altijd beschikbaar en behulpzaam geweest waar ze maar kon. Stefanie is eerlijk, professioneel en absoluut een plezier om mee samen te werken. Ik raad Stephanie ten zeerste aan voor je.

Andrea Pomerantz