+31 (0)6 158 688 40 info@debbehoeve.nl

Ons TEAM

Voor een talentvol dressuurpaard ben je bij De Debbehoeve aan het juiste adres. Alle paarden zijn 100% medisch gekeurd, zowel klinisch als röntgenologisch, en worden getraind en uitgebracht door Marije Tromp, Eline van Egmond en Stefanie Koks.

 

Ons Team

I’ts team work that makes the dream work!

Stefanie Koks

Stefanie Koks

Eigenaar

Net als Gerard – en de rest van de familie – woont Stefanie in Warmenhuizen. Ze studeerde Technische Bedrijfskunde, maar maakte uiteindelijk van haar paardenpassie haar werk. Ze heeft ze ook de Orun opleiding voor instructie Dressuursport afgerond.

Ze heeft meerdere paarden op Lichte Tour niveau opgeleid en op wedstrijden uitgebracht.

Stefanie richt zich op de begeleiding, training en verkoop van sportpaarden.

Voor meer informatie, neem contact op met Stefanie via stefanie@debbehoeve.nl of
per telefoon: +31 (0)6 158 688 40.

Gerard Koks

Gerard Koks

Eigenaar

Gerard en Stefanie wonen beiden in Warmenhuizen, waar hun hele familie vandaan komt. Gerard startte zijn carrière als HBO marketingmanager, maar deed later de financiën bij zijn bedrijf Koks Group. Toen hij zo’n 10 jaar geleden hoorde dat de toenmalig eigenaar het bedrijf wilde verkopen, besloten hij en zijn zus Stefanie de uitdaging aan te gaan. Waar zij begonnen als pensionstal hebben zij een paar jaar terug de switch gemaakt naar de fokkerij, training en handel.

En die focus houden zij ook in de toekomst vast: alleen met de meest interessante merries door blijven fokken zodat ze goede uiteindelijk goede sportpaarden opleiden en verkopen.

Gerard reed 3 paarden in de ZZ-licht en rijdt nu nog een jonge jazz.

Voor meer informatie, neem contact op via: gerard@debbehoeve.nl of bel: +31 (0)6 24 679 254.

Marije van Thuyl - Tromp

Marije van Thuyl - Tromp

Stalmanager & Ruiter

Marije van Thuyl – Tromp woont met haar man Brian en kinderen Emily en Lucas in Warmenhuizen. Ze kan vanuit haar raam de paddocks van de Debbehoeve zien. Marije is toen ze zeven was begonnen met rijden bij een manege. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt en ze kreeg al vrij snel een eigen pony om te rijden. In haar jeugd reed ze bij de Junioren en de Young Riders. Ze volgde de bekende paardensportopleiding in Deurne. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Academy Bartels en hier is ze eigenlijk nooit meer weggegaan. Marije lest nog steeds regelmatig bij Imke Bartels. Toen bleek dat de familie Koks op zoek was naar een stalmanager en ruiter voor de Debbehoeve bleek Marije een schot in de roos.

Marije heeft al een lange dressuurcarrière achter de boeg. Met Veni Vidi Vici C reed ze het WK jonge paarden, hierna leidde ze hem zelf op tot de Grand Prix. Marije maakte al veel jonge paarden klaar voor de IBOP en de Pavo-cup en rijdt ook paarden op Subtop niveau.

Eline van Egmond

Eline van Egmond

Ruiter

Eline van Egmond woont in Abbenes en rijdt al van jongs af aan. Na haar opleiding MBO paardenhouderij kreeg ze de kans om een tijd in Amerika te werken. Daar kwam het besef; ik wil verder in de paarden.

Haar professionele carrière in Nederland begon op een springstal waar ze de paarden dressuurmatig reed en uiteindelijk ook uitbracht in de dressuurring. Haar talenten bleven niet onopgemerkt en via een dressuurstal in Heemskerk kwam Eline bij de Debbehoeve en daarna bij Stal Witte terecht.

In 2018 besloot de amazone voor zichzelf te beginnen. Het contact met de Debbehoeve was toen snel weer gelegd. Eline werkt momenteel vijf dagen in de week als zelfstandige voor de Debbehoeve waar ze vijf á zes paarden traint.

Eline is volledig gespecialiseerd in dressuur en heeft onder andere Grand-Prix gereden met een zelf opgeleid paard.

Tommy Ernst

Tommy Ernst

Zadelmakmaker / Ruiter

”Ik kom uit Australië, dichtbij Sydney. Van huis uit ben ik technisch lasser, maar ik werk mijn hele leven al met paarden. in Australië heb ik deelgenomen aan vele paardensporten, waaronder polosporten, polocrosse en rodeo. Ook het trainen van renpaarden en eigenlijk alles daartussenin.’
 
Na zijn verhuizing naar Europa werkte Tommy een half jaar bij Schockemoehle in Duitsland. Daar heeft hij veel paarden zadelmak gemaakt. Op de Debbehoeve neem ik het zadelmak maken van de jonge paarden voor m’n rekening.
 

Wat onze klanten zeggen

Ik zou Stefanie Koks van harte aanbevelen bij het zoeken naar je volgende paard. Ik zag Giovanni op een video en dacht dat al hij mijn droompaard was. Ik ben naar De Debbehoeve gereisd op basis van de video. Hij was alles waar ik op hoopte en meer! Na de aankoop is ze altijd beschikbaar en behulpzaam geweest waar ze maar kon. Stefanie is eerlijk, professioneel en absoluut een plezier om mee samen te werken. Ik raad Stephanie ten zeerste aan voor je.

Andrea Pomerantz