+31 (0)6 158 688 40 info@debbehoeve.nl

Onze diensten

De Debbehoeve is het adres voor getalenteerde sportpaarden. Onze vijfsterren dressuur- en handelsstal heeft alles in huis voor paard en ruiter. Kom gerust eens langs bij onze stal en bekijk het zelf. Je bent meer dan welkom!

Op zoek naar een talentvol sportpaard?
Bezoek onze sportpaardenpagina.

Wij streven naar een fijn na te rijden paard, voor zowel amateurruiters als professionele ruiters

Ik denk dat een van de voordelen van zelf opfokken is, dat we de hele geschiedenis van elk paard kennen. Dat is een pre bij het opleiden. Wij gaan voor een eerlijke opleiding. Paarden krijgen de tijd, waardoor uiteindelijke kopers langdurig kunnen genieten van hun paard. Wij streven naar een fijn na te rijden paard, voor zowel amateurruiters als professionele ruiters.”

de dekbehoeve Kwpn sport horse dressage for sale
de dekbehoeve Kwpn sport horse dressage for sale

Over KWPN paarden

De meeste van onze paarden zijn geregistreerd bij het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN).

Dit wereldbekende stamboek staat bol van goede paarden die presteren in de hoogste regionen van de paardensport.

De KWPN hanteert een strikte hengstenselectie bij fokken van de beste sportpaarden. Hengsten moeten aan bepaalde basiswaarden voldoen, ongeacht de fokrichting.

Uiteraard worden ook de afstamming van de hengst en de prestaties uit de moederlijn meegewogen in de besluiten. Het paard moet  gaat het om de kenmerken galop, reflexen, techniek en vermogen. Uiteraard zijn de instelling en de wil om te presteren ook belangrijke kenmerken van een springpaard.

Het doel van KWPN is om paarden zo gezond en sterk mogelijk te houden zodat fokkers en eigenaren er zo lang mogelijk plezier van hebben.