+31 (0)6 158 688 40 info@debbehoeve.nl

Debbehoeve’s Linvasion wint eerste Pavo Cup-selectie

jul 22, 2021

De KWPN-aangewezen Debbehoeve’s Linvasion (Sir Donnerhall I x Krack C) won onder Marije van Thuijl-Tromp de rubriek voor vijfjarigen met 84 punten. Marije werd daarnaast ook tweede met Mission van de Debbehoeve (Glamourdale x Sir Donnerhall I). De zwartbruine merrie kreeg 8,5-en voor stap en draf. 

 

Veel gummy

De in de IBOP goed geteste Mission v/d Debbehoeve werd voorgesteld door Marije van Thuijl – Tromp en liep naar 82 punten. “Een functioneel dressuurpaard die een heel gehoorzame verrichting liet zien. De stap had veel schoudervrijheid en lossigheid in het lichaam. In draf beweegt Mission v/d Debbehoeve met veel gummy. In de galoppade zouden we haar graag wat meer naar boven willen zien springen. Het was mooi om te zien hoe fijn deze merrie kan schakelen. De halslengte was een aandachtspunt, waar we gaandeweg de verrichting een kleine opmerking over hebben gemaakt, waarna we het beeld duidelijk zagen verbeteren.”

 

Debbehoeve’s Linvasion vier punten los

De Sir Donnerhall-zoon Debbehoeve’s Linvasion scoorde een acht voor de draf en verder alleen maar 8,5-en. Daarmee bleef de hengst vier punten voor op de nummer twee.

 

Mooi silhouet en veel voorkomen

Volgens Bart Bax, die de paarden samen met Veronique Roerink beoordeelde, is Debbehoeve’s Linvasion (uit Unassion elite pref prest D-OC van Krack C, fokker familie Van der Oord uit Schoorl) een paard met een mooi silhouet en veel voorkomen. “In alle drie de gangen bewoog hij met de schoft omhoog. De stap is actief en met veel lichaamsgebruik. In draf zagen we een mooie techniek, al zouden we voor hogere punten meer buiging in de gewrichten willen zien. In de galoppade was er veel techniek, met veel afdruk en kracht.”